Nybörjare

Klubben anordnar varje år nybörjarkurs i pistolskytte (pistolskyttekortet). Att du har pistolskyttekortet är ett krav som vi ställer på alla som vill vara med och skjuta på vår bana. Dessutom måste du vara medlem i vår förening.

För att bli medlem i klubben måste man fylla i blanketten "Medlemsansökan" Därefter godtas den nya medlemmen på nästa styrelsemöte och inbetalningskort skickas ut samt lite övrig information.

Medlemsavgiften är för närvarande 700 kr för de som vill skjuta krutskytte. Och 100 kr för de som vill vara stödmedlem eller bara skjuta luftpistol.

För den som är medlem i klubben och har egen licens och vapen är det fritt fram att utnyttja banan uppe i Bergskog alla dagar 9.00 till 20.00. Långfredagen, Påskdagen och Juldagen har vi skjutförbud så då får du stanna hemma och göra något annat.

För att kunna hålla klubbstugan och anläggningarna på banan i så bra skick att medlemmarna får full utdelning och trivs på banan, krävs det att alla ställer upp och drar sitt strå till stacken, och inte bara i form av den måttliga årsavgiften. Utan också genom frivilligt individuellt arbete. Dels på banan och dels som tävlings- och/eller skjutledare men också som funktionär i klubbstyrelsen, när den behöver omsättas. Ska vi klara av att arrangera nationella tävlingar krävs det att medlemmarna ställer upp.

 

Luftpistolskytte

Varje tisdag från oktober till april, med juluppehåll, skjuter vi luftpistol i Sparbankshallen. Detta skytte är öppet för alla från 8 års ålder. Är du 8 år så vill vi dock att någon förälder närvarar hela tiden.

Klubben har luftpistoler som du får låna, och det finns alltid någon van skytt i hallen som kan instruera. Vi börjar kl.18.00 och första timmen brukar vi reservera för ungdomar under 18 år.

För att delta i vårt luftpistolskytte behöver du inte ha gått pistolskyttekursen. Och det kan vara ett bra sätt och testa om pistolskytte är något för dig innan man anmäler sig till nybörjarkursen. 

 

Nybörjarkurs

Föreningen planerar en kurs med start i februari. Är du intresserad så skicka ett mail till Intresseanmälan kurs. Kursen är en säkerhetsutbildning i handhavande av pistol och revolver. 6 teoritillfällen och några gånger med praktik. Kursavgift 1 300 kr. Obligatorisk årsavgift 700 kr. Anmälan så snart som möjligt för våran planering.